torsdag 20 mars 2014

"Du lämnar inte taket förrän det är klart kvinna!"

Ytpappen lagd på läcka nr 1, modell sket stor. 72 m2, trilskande passform, seg klistergröpje och glada tillrop kantade dagen. 
Vi tog en halv dag ledigt från vårt ordinarie jobb för att passa på att få detta  lagt. Sista lilla jävla pappspiket och sista cm silikonfog mötte sin slutdestination vid halv nio snåret. 
Ljuvlig dag på taket, ett litet aber dock, om man får gnälla lite var att taket ligger åt norr så vi fick nöja oss med lite halvtaskig kvällssol i någon minut. 
Sen å andra sidan ska jag inte misströsta. Det känns som om vi kommer att spendera åtskilliga timmar även på södersidan liksom typ... 

Nu väntar vi på plåtslagaren som ska do his magic med rännor och plåtmojs. 
Sista finpelet med brädor och målarkludd Liljedahl ska do her magic, oftast mest över hela henne och mindre på själv träverket, men så jobbar jag.

Vi har även sett till att grannarna, för övrigt kan nämnas att vår närmsta nabo är nog Klippans käraste, efter två år nu äntligen fått sin teleledning nergrävd. 
Skämskudde Telia!! 
Sen att teleteknikerna inte riktigt lyckades med inkopplingen, och vår kära granne kom ut till oss när vi roade oss på taket, undrandes om vi visste om Telia dragit in hans telefon, får nog skyllas på solsting kanske..
Lars messade entreprenören direkt kl 20 och fick vändande svar att " vi löser det direkt imorgonbitti". Kontakter är fint. 

Får nog höra med stadsarkitekten monsingneur Lönqvist om vi får dispens att uppföra planket mellan grannen och oss. Vi har många som fortfarande anser att det är ok att anse Norres trädgård som allmän yta. 
I sig inga större problem om de inte har trevligare ställe att hänga på än bland schakthögar och fladdrande pressenningar, men plötsligt kommer någon mindre begåvad på att det ska kollas invändigt, och då går larmet och hela den kedjan är i rullning. Jobbigt! 

Hur som helst. Taket på, vi nöjda, knäna värker, hongen hade fått nog kl 16 och stod vid grinden och ville hem, grannen får telefon igen idag, fåglarna kvittrar och våren känns påtaglig. Fint som snus! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar