Månad 1, Dag 1 - dag 33,

Den 15 februari fick vi, lite sådär i smyg påbörja vår resa med Norrehus. En resa som redan har bjudit på en del överraskningar - bra som mindre bra, träningsvärk, skador, bra magkänsla och stark framtidstro med många visioner som verkar kunna bli verklighet.
Under denna tiden dag 1 - dag 33 har vi lagt 410 manstimmar, vilket ger en debitering - om vi hade kunnat det ;) på 157.850 :- exkl moms. Exklusive material och inhyrda tjänster.
Denna månad har vi haft glasmästare på plats som lagat alla de fönster som några förvirrade själar roat sig med att slå i sönder, for the fun of it..vad det nu är för roligt med att förstöra?.

Vi har rivit ut all den inredning som kvarlämnats av kommunen sedan fritidsgårdseran. Öppnat upp enligt ursprunglig husritning med köksgång.

Elektrikern har varit och påbörjat sin översyn och dragit en del nya ledningar. Ny jordfelsbrytare kommer att installeras, i detta skedet enbart för bottenvåningen då vi jobbar våning för våning.
Vi måste begränsa projektet i små projekt annars suger hon musten ur oss.

Larmkillarna har varit på plats, skorstensfejarmästaren har undersökt skorstenen för framtida brasinsats, första undersökning av värmesystemet är gjort och blivit helt i stort sett underkänt. Nya rör kommer att dras.

Fasadexperter har varit och inspekterat fasaden och kommit med en åtgärdsplan. Vi sätter igång med det så fort risken för frost försvinner helt.

Tre vattenläckor har pinpointats. En är i skrivande stund nästintill helt färdig. Den innebar en helrenovering och byte av taket (akutåtgärd) och en hel del väggar på utbygganden (fd. pizzeriadelen). Två vattenläckor återstår.
Vi har sett till iallafall att vattnet håller sig ute nu, men lagning och renoveringsarbetet återstår.

Vi har sågat ner alla utom en av de oxlar som stod, i stort sett inväxta i planket. Även den sista kommer att fällas, eller iallafall beskäras rejält. Förväxta thujor och ris har tagits bort i rabatten längs Bryggerigatan och öppnat upp plats för rohdodendronen och alla de lökväxter som planterats under tidens gång. Stubbarna är bortfrästa och jorden har fått en första bearbetning.
Sly och halvvuxna björkar som växt in i murar, grund och stenytor har tagits bort och en vacker storgatstensyta samt ölandsstensyta har tagits fram.

Vi är på väg.

Bilder från början fram till den 17/3.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar