söndag 12 oktober 2014

Helgens bravader.


Det har varit en sådär-helg. 
Fantastiskt väder, så det bådade gott inför det begynnande arbetet med planket som omgärdar tomten.
 
Egentligen är det försent att måla trä, men det förbisåg vi och efter skrapning - manuell ska tilläggas ( vi provade dock m allehanda trix först - gasolbrännare, sliprondell, vinkelslip - you name it, vi provade. Inget funkade dock) grundmålade vi fyra sektioner trä. 

Innan dess hade vi grundmålat fyra av betongstolparna och kunde täckmåla dessa ( betong är målningsbart även vid denna årstid). 

Vi fick en första inblick i hur färgsättningen skulle bli av planket, och vi blev nöjda. 

Dock byttes nöjdheten mot avslagna hobbyrenoverare då vi, efter MYCKET överläggande IGEN och efter mycket synande av träplankor, reglar och budget att vi blir tvungna att byta ut planket. 
Visserligen har det sedan länge tjänat sin investeringskostnad.

 Det är i grundutförande, som vi gissar runt 40-talet gjort i gedigen ek. Många plankor är fortfarande fantastiskt fina, men tyvärr insåg vi att antalet var mindre än vad vi trott och forskat fram från början. 



Men tänk ändå... ett plank som hållt i drygt 70 år! Kvalitet kallas det. 
Synd det inte kunde hållt några futtiga år till... Budgeten hade hoppats på det. 
Hur som helst löser sig detta också. Vi får ta det. Valet är inte där. 

I övrigt har Lars tappat, limmat, finsnickrat grind och skällt på sig själv i aldrig sinande ordalag. Han har rätt höga krav på sig själv, men bra blev det. 

Jag har fixat det sista runt den nya entreen och börjat måla fönsterkarmar inomhus samt grundmålat alla betongstolpar till planket på utsidan. 



Jo. Så har jag renoverat en teakdörr också, fast det gjorde jag i mörker igår så det återstår att se hur det gick... 

Vidare vill jag hjärtligt och innerligt tacka för alla spontana kommentarer om hur fint huset blivit,  av förbipasserande, när vi fixade m plank. 
Det ger oss inspiration att fortsätta!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar